Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ;


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συνάδελφοι,

Ένα περίπου μήνα με την τοποθέτηση της νέας διοίκησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρονίζουν και συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα. Πέρα από καλές προθέσεις οι οποίες διατυπώνονται από όλους, σε όλες της βαθμίδες της διοίκησης όσο και από την πολιτική ηγεσία, δεν υπάρχει τίποτε χειροπιαστό.

Στην παρούσα φάση, υλοποιώντας την απόφαση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης, για συνέχιση των κινητοποιήσεων εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της κατάστασης, αποστείλαμε ως συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αίτημα για κήρυξη απεργίας και αυτό το Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ.

Παράλληλα καταθέσαμε αίτημα τόσο στην ΕΣΗΕΑ όσο και στην ΠΟΕΣΥ για άμεση συνάντηση τόσο με τη Διοίκησης της ΕΡΤ  όσο και με την πολιτική ηγεσία. Τους ζητάμε να θέσουν επιτακτικά όλα τα θέματα και να ζητήσουν συγκεκριμένες λύσεις και δεσμεύσεις.

Επιπλέον όπως πολλοί από εσάς θα έχετε δεί η πληροφορηθεί ανοίγει διάπλατα το σενάριο που συμπεριλαμβάνει απολύσεις έως και την κατάργηση της ΕΡΤ. Το άρθρο 4 στο σχέδιο νόμου για την Αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης είναι αποκαλυπτικό,

«1. Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κρατικές ή δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλους δημόσιους σκοπούς, καθώς και θυγατρικές εταιρείες των ανωτέρω νομικών προσώπων μπορεί να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να αναμορφώνονται, καθώς και να καταργείται, αντικαθίσταται ή τροποποιείται κάθε νομοθετική ή κανονιστική διάταξη σχετική με τη σύσταση, την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές τους με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Υπουργού Οικονομικών και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού.»

Σήμερα μάλιστα η Εφημερίδα των Συντακτών έχει σχετικό πρωτοσέλιδο «χτύπημα». Δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο το άρθρο ηλεκτρονικά ώστε να το παραθέσω. Πάντως οι πληροφορίες του συντάκτη κάνουν λόγω για μαζικές απολύσεις στην ΕΡΤ και θέτουν ζήτημα ακόμα και κατάργησης της ΕΡΤ μαζί με κάποιους άλλους Δημόσιους Οργανισμούς παρά το γεγονός ότι είναι Οργανισμοί στρατηγικής σημασίας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ζητήσαμε αμέσως συνάντηση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Όλα αυτά, έρχονται λίγες μόνο εβδομάδες μετά την δημοσιοποίηση της λίστας των προς «αξιοποίησης» ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ στην οποία συμπεριλαμβάνεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ.

Είναι λοιπόν επιτακτικό την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί μια μαζική Γενική Συνέλευση η οποία και θα αποφασίσει για το πώς συνεχίζουμε από εδώ και πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου